Martti Raski

raski_m_2022.jpgNimi: Martti Raski 

Lempinimi: "Mamma"

Synt.aika: 30.3.1989

Numero: 14

Pelipaikka: toppari/laitapuolustaja

Pituus: 183

Paino: 75

Jalkaisuus: oikea

PS-44 -kaudet: 1.

 

kuva 1 kuva 2 kuva 3

Andoni Goikoetxea Olaskoaga - periksiantamattoman pelityylinsä ansiosta hänestä tuli pelaaja, jota kannattajat rakastivat ja vastustajat vihasivat...

No mitäs tämä nyt on? Eikös tämän jutun pitänyt olla Martti Raskista? Ompi, ompi!

Kuvaus Goikoetxeasta sopii paremmin kuin hyvin susien uuteen vahvistukseen. "Mamma" tunnetaan vastustajien keskuudessa kovaotteisena ja todellakin periksiantamattomana puolustuksen kivikovana asennepelaajana. Hänen suuruutensa kiteytyy ehkä parhaiten siihen tosiasiaan, että "Mamma" ymmärtää jättää pelien kiivaat väännöt kentälle. Hän on herrasmies tyvestä latvaan kentän ulkopuolella!

Yhtä lailla taklauksien korostaminen vääristää hänen pelaajaprofiiliaan. "Mamman" oikean jalan potkutekniikka hakee vertaistaan. Päällä pelaamisessa hän ovat varmasti susien kärkipäätä. Tosiasia on siis se, että häntä ei valmentajat ole saaneet ruotuun. Kysymys kuuluukin tekeekö rehtori-Nikander sen, mihin aiemmin kukaan ei ole pystynyt.

Juniorina "Mamma" oli monta vuotta joukkueittensa kapteeni. Hän johti kanssapelaajiaan näyttämällä esimerkkiä. Kaverit ovat oppineet tuntemaan Martin asiallisena ja rauhallisena. Ajoittain hänen hallitsevat luonteenpiirteensä menevät jopa ärsyttävyyteen asti, sillä kysymykseen kuin kysymykseen hän aloittaa vastauksen sanoilla:"Äää em mää ny tiiä..."

Susien vahvuudet ovat löytyneet viime kausina puolustuslinjasta. Siihen murtautuminen vaatii "Mammalta" hurjan määrän duunia - enemmän kuin hän on ehkä koskaan joutunut tekemään. Toivottavasti mies on valmis taistelemaan paikasta auringossa, eikä Apian ämyreistä tarvitse kesän aikana soittaa kertaakaan Valkeakosken myyntitilastoissa edelleen piikkipaikkaa pitävää sinkkulohkaisua mun mummoni muni mun mammani.