Pallo-Sepot 44 70v 30.08 Tehtaan kenttä


Pallo-Sepot 44 r.y. juhlisti tasavuosia Tehtaan kentällä lauantaina 30.08. Sään herra oli suopea, ja juhlapäivää saatiin viettää aurinkoisen ja lämpimän sään vallitessa. Juhlapäivä käynnistettiin esiottelulla, jossa kentällä kirmasi entisiä Seppo -pelureita menneiden vuosien varrelta. Joukkueet oli jaettu niin, että Valkeakosken joukkue kohtasi ns. muun Suomen joukkueen Tehtiksen hyväkuntoisella nurmella. Ottelu oli tasainen, ja ensimmäistä puoliaikaa hallitsi "vieraat", mutta hyvistäkään maalipaikoista ei palloa maaliin saatu. Kotijoukkueen maalissa "Lölli" Eerikäinen esitti muutaman huipputorjunnan, ja näin tauolle mentiin 0-0 -lukemissa. Toisella puoliajalla vieraiden jalka alkoi hieman painaa, ja kotijoukkue alkoi saada vaarallisia vastaiskuja. Kahdesta tällaisesta vastaiskusta kotijoukkue siirtyi 2-0 johtoon, ja maaleista vastasivat Reijo "Repa" Mäkinen ja Jarno "Niksu" Nikander. Aivan ottelun viimeisten minuuttien aikana myös vierasjoukkue pääsi maalin makuun, kun vieraiden Jari "Jakke" Heikkinen pääsi läpi ja malttoi kiertää hyvin pelanneen kotijoukkueen maalivahdin "Lölli" Eerikäisen siirtäen pallon tyhjään maaliin. Vieraat saivat vielä mahdollisuuden yhteen hyökkäykseen, joka päättyi Mikko "Käkä" Purolan laukaukseen tai syöttöön, ihan selvää ei ollut edes "Käkälle", kummasta oli kyse. Lopputulos 2-1 kotijoukkueelle, ja molemmat joukkueet olivat tyytyväisiä päivän esitykseensä.


img_1249.jpg
                                                            
Esiottelun pelaajat joukkuekuvassa

Esiottelun joukkueet:

Valkeakoski - punainen  pelipaita, kuvassa takarivissä vasemmalta Matti Vaahteranmäki, Juha-Pekka Eerikäinen, Timo Karisalmi, Jukka-Pekka Valtonen, Jussi Pakkanen, Pauli Jokinen ja Harri Mikkola
eturivissä vasemmalta Jarno Nikander, Reijo Mäkinen, Jari-Pekka Mäkelä, Tomi Eerola, Tapio Takala ja Timo Kopola.

Muu Suomi - musta pelipaita, kuvassa takarivissä vasemmalta Petri Hakala, Jarkko Heinonen, Jukka Räisänen, Jukka Vierula, Ville Pajakkala, Mikko Haapasola,
eturivissä vasemmalta Marko Pohjolainen, Mikko Purola, Jari Heikkinen, Joni Niskavaara ja Ilkka Laitinen.


img_1246.jpg
                                                         
Esiottelijat tankkaamassa puoliajalla


img_1255.jpg

Jape Hyökyvaara esiintyi ennen pääottelua VIP -tiloissa

Juhlapäivän varsinaisessa pääottelussa PS-44 sai 3. divisioonan ottelussa vastaansa TPV/2:n Tampereelta. Kotijoukkueella oli ottelussa panoksena pieni toivonkipinä noususta, mutta se edellytti voittoa kaikista jäljellä olevista otteluista, ja samalla sarjakärjen MuSan olisi menetettävä pisteitä viimeisissä otteluissaan. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, ja kumpikaan joukkue ei päässyt kunnollisille maalipaikoille. Ottelua leimasi hermostuneisuus, ja se ilmeni lukuisina helppoina pallonmenetyksinä. Liekö legendaarinen Tehtaan kenttä sekoittanut pelaajien ajatukset, sillä pelin taso ei missäään vaiheessa noussut kovin korkealle. Ottelun avausmaalia saatiin odotella aina 55 min. asti. Pallo pomppi vastustajan boxissa kuin flipperissä, ja lopulta kotijoukkueen Juuso Ollikainen "dyykkasi" pallon päällään verkon perukoille, 1-0 Sepoille. Kotijoukkue onnistui pitää johdon ainoastaan 10 min. kun 61 min. kohdalla vieraat tasoittivat ottelun loppunumeroiksi 1-1. Kotijoukkueelta puuttui keskikentältä pari runkopelaajaa, ja se valitettavasti näkyi pelinrakentelussa. Tulos oli lopulta melko oikeutettu, ja merkitsi sitä, että sarjan ykköspaikka karkasi kotijoukkueen kannalta liian kauas.


img_1257.jpg

Päivän pääottelussa PS-44 kohtasi TPV/2:n


img_1253.jpg

Juhlatila odottaa vieraitaan

Kun päivän ottelut oli saatu pelattua, siirtyi juhlaväki Tehtaan kentän VIP -tiloihin varsinaiseen juhlatapahtumaan. Puheenjohtajan juhlapuheen jälkeen oli aika palkita seuran monivuotisia toimijoita ja seurassa vaikuttaneita henkilöitä. 70v -juhlalautasella seura muisti seurassa vaikuttaneita henkilöitä, joihin kuuluivat Mixu Paatelainen, Reijo Parkkali, Timo Takala, Jukka-Pekka Valtonen ja Risto Pöllänen.


img_1262.jpg

Palkitut: Mixu Paatelainen, Reijo Parkkali, Timo Takala ja Jukka-Pekka Valtonen. Kuvasta puuttuu Risto Pöllänen.

Palkintojenjaon jälkeen oli aika tentata juhlan vieraista Suomen maajoukkueen päävalmentajaa Mixu Paatelaista. Mixu kertoi näkemyksiään mm. kotimaisen juniorivalmennuksen tilasta sekä tietysti maajoukkueen kuulumisista EM -karsintojen kynnyksellä. Mixu on hyvä esimerkki jalkapalloilijasta, joka onnistui tekemään hienon kansainvälisen uran ja jonka pelaajakehityksen yhtenä merkittävänä vaiheena oli siirtyminen Seppoihin jo C -juniori-ikäisen pelaajana. 
Virallisen osuuden jälkeen juhlaväki pääsi nauttimaan juhlaillallisesta ja loppuiltaa vietettiin Rautsin valitseman musiikin tahdissa. Kaiken kaikkiaan onnistunut juhla, kiitos kaikille osallistuneille ja juhlan järjestäjille.